top of page

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία

 Κατερίνα Μπερδέκα


Σκηνικά – Κοστούμια

Νίκος Αναγνωστόπουλος


Φωτισμοί

Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη

 Έφη Βλαχογιάννη

Φωτογραφίες

 Βαγγέλης Δούρος

Οργάνωση παραγωγής:

MeWe

Παραγωγή: MeWe σε συνεργασία με την την Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί(+Χ)

 

Έγκλημα στα παρασκήνια

του Γιάννη Μαρή

Πρώτη παρουσίαση στο θέατρο στην Ελλάδα

Πρώτη Παράσταση 2 Νοεμβρίου 2012
 


Ερμηνεύουν

Γιώργος Βουβάκης

Ερρίκος Λίτσης

Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη

Αθηνά Μπερδέκα

Γωγώ Μπρέμπου

Κωνσταντίνος Μωραΐτης

 Παναγιώτης Σακελλαρίου

 Στράτος Σωπύλης 

Καλλιόπη Τζερμάνη

 Άννα Ψαρρά

68.jpg

Το Έγκλημα στα παρασκήνια ζωντανεύει ως «νουάρ θεατρική παράσταση» στη σκηνή του Από Μηχανής θεάτρου. Τί συμβαίνει όταν μια όχι και τόσο συμπαθής πρωταγωνίστρια δολοφονείται στο καμαρίνι της την ημέρα της πρεμιέρας; Ποιος είναι ο δολοφόνος και πώς διέφυγε ενώ η πόρτα του καμαρινιού της είναι κλειδωμένη από μέσα; Θα βρεθεί; Πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος του θεάτρου και οι άνθρωποί του τα τελευταία εξήντα χρόνια; Πόσο έχει αλλάξει η Αθήνα, η Ελλάδα και το οικονομικό status της τα τελευταία εξήντα χρόνια;

Το «Έγκλημα στα παρασκήνια» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, και γράφτηκε στη μεταπολεμική Ελλάδα του 1954. Ανήκει σχεδόν στην αρχή μιας ατελείωτης σειράς από μυθιστορήματα, διηγήματα και νουβέλες, που γνώρισαν τεράστια επιτυχία στην εποχή τους, δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες, ακούστηκαν στο ραδιόφωνο, και έγιναν ταινίες, δημιουργώντας σχολή συγγραφέων αστυνομικών ιστοριών στην Ελλάδα. Οι ήρωές του, με εμβληματική μορφή τον αστυνόμο Μπέκα θα διατρέξουν όλο το έργο του Μαρή και θα επιβιώσουν μέχρι σήμερα, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.



 

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία

 Κατερίνα Μπερδέκα


Σκηνικά – Κοστούμια

Νίκος Αναγνωστόπουλος


Φωτισμοί

Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη

 Έφη Βλαχογιάννη

Φωτογραφίες

 Βαγγέλης Δούρος

Οργάνωση παραγωγής

MeWe

Παραγωγή

MeWe

σε συνεργασία με την την Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί(+Χ)



 

Ο Μαρής για το έργο του

«Έχει ειπωθεί πως το μεγαλύτερο αμάρτημα ενός μυθιστορήματος είναι να προξενεί πλήξη στον αναγνώστη του. Σε αυτό το αμάρτημα επιδίωξα να μην υποπέσει το μυθιστόρημα που ο αναγνώστης κρατάει στα χέρια του και αυτή υπήρξε η κύρια φιλοδοξία του συγγραφέα του: να ψυχαγωγήσει τον αναγνώστη με την πλοκή του, να ερεθίσει την περιέργειά του με το μυστήριο, να τον καλέσει στο παιχνίδι ενός προβλήματος, όπου ο συγγραφέας προσπαθεί να κρύψει τη λύση του και ο αναγνώστης να τη βρει. Να επιτύχει δηλαδή αυτό που επιδιώκει το αστυνομικό μυθιστόρημα».

bottom of page